Introduktion til netdelen

Konkurrencen starter allerede i starten af året, hvor patruljen kan besvare opgaver på nettet - det kalder vi netdelen. Patruljen får et log-in til hjemmesiden og kan løse de opgaver, som bliver lagt ud på siden. Opgaverne åbner og lukker på forskellige tidspunkter, men patruljen kan følge med på siden og se, hvilke opgaver som kommer, og hvilke opgaver som snart lukker. Opgaverne besvares enten med tekst, multiple choice, rækkefølge, et foto eller en videooptagelse. Når opgaven bliver rettet, får patruljen point for besvarelsen. I kan hele tiden se hvilke netopgaver I har besvaret, hvilke I endnu ikke har besvaret og hvor mange point I har fået for de opgaver der er lukket

Væbnermesterskabet er en konkurrence for patruljer.

Det vil sige, at man skal løse alle multimedieopgaver (foto,video, lyd) samlet i patruljen. Tekstopgaver (tekst, multiple choice og rækkefølge) kan man godt dele imellem sig, men det er sjovest hvis I løser det samlet.

Tilmelding og pris

Tilmeldingen åbner i starten af januar og er åben helt ind til den sidste netopgave lukker. Vi anbfaler man er med fra start, men du kan sagtens komme med ombord undervejs, hvis I f.eks. får flere medlemmer på klassen. Det koster 300 kroner pr. patrulje at deltage i den samlede netdel. Prisen dækker hele netdelen og begge hotspots. Du skal forvente at du udover dette beløb skal lave egne indkøb til hotspot og gennemførsel af opgaver, niveauet for dette kan varrigere meget og du bestemmer helt selv om I bruger materialer fra kredshuset, eller indkøber nyt til lejligheden.

Se hvordan FDF Skovlunde oplevede Hotspot 1 - Alfreds Jordomrejse, der skød netdelen 2017 igang

Netopgaver

Undervejs i netdelen møder en række netopgaver. Netopgaverne er designet til at skulle løses som en oplevelse sammen som patrulje. Det kan altså godt betale sig at bruge en hel møde aften på at løse en opgave. Både for at få gode point, men også for at få den bedste oplevelse i patruljen. Alle opgaverne har åbnet lang tid, så I kan nå at løse opgaverne på jeres mødeaftener.

Pauser, ferie og forberedelse


Der skal være tid til at holde ferier og lave andre FDF-aktiviteter / ting med sin patrujle - også selvom man laver VM.
Derfor kan du altid se hvornår opgaverne åbner og lukker, så du kan få et overblik over hvornår der vil være smart at lave VM møder for jer.

Det betyder: (i grove træk)
  • at de samme opgaver er åbne i både uge 7 og 8, så I kan besvare dem i den uge, hvor I ikke har vinterferie.
  • at vi omkring påskeferien, i uge 15 har lagt en påskepause ind. Så kan I tage på kurser uden at skulle holde øje med VM.
  • at der de sidste to uger inden Finalen ikke kommer nogle nye store opgaver, men højst nogle små tema- eller informationsopgaver.

Hotspots

I løbet af foråret er der to dage, hvor der kommer flere opgaver end normalt. Disse dage kalder vi Hotspots. Her løser patruljerne opgaver på samme tid med alle andre patruljer i landet.

Der er i 2024 to Hotspots og en fælles netoplevelse:

  • Lørdag d. 3. februar kl. 09:00-13:00
  • Lørdag d. 9. marts kl. 09:00-13:00
  • Onsdag d. 3. april kl 18:00-20:00

Generelt om hotspots

På hvert Hotspot vil der komme mange opgaver, som alle sammen passer ind i et bestemt tema, det kunne for eksempel være fødselsdag, stenalder eller måske et mysterie, man skal løse. Normalt vil opgaverne komme på nettet, og I skal derfor sørge for at have minimum én computer med internet til rådighed pr. patrulje, medmindre I fået andet at vide. På et hotspot vil opgaverne typisk være åbne i meget kort tid, men til gengæld er der mange af dem, så I skal heller ikke forvente at nå at løse alle opgaver på et hotspot - det handler om prioritering.

Tilmelding og deltagelse

For at deltage på et Hotspot skal patruljen bare være tilmeldt den generelle netdel. Det er altså ikke nødvendigt at tilmelde sig Hotspottet som sådan. Alt den praktiske information vedrørende et Hotspot vil blive sendt på mail til patruljelederen inden Hotspottet starter, og der vil man kunne læse, om man skal have skaffet noget bestemt, for eksempel kostumer der passer til temaet. Det er valgfrit om man har lyst til at deltage på et Hotspot eller ej, men der er mange point at hente, og det er en sjov og samlende oplevelse for patruljen.