Introduktion

OBS: Husk at der i 2021 gælder særlige forhold og regler for Væbnermesterskabet, se derfor de dedikerede sider om Finalen 2021 her

Finalen på Væbnermesterskabet afholdes som en konkurrence for over 1.600 FDFere i Kr. Himmelfartsferien.

På Finalen kan deltagerne opleve mere end 45 udfordrende og sjove poster. I tre hele dage skal man transportere sig rundt til posterne med de københavnske S-tog, løse dagsopgaver og klare så mange poster, som man overhovedet kan i sin patrulje.

Konkurrencedagene bliver krydret med sjove oplevelser, lejrbål, underholdning og gudstjeneste på overnatningspladsen.

Konkurencen

Konkurrencen starter allerede på nettet i løbet af foråret, hvor patruljerne har mulighed for at tjene point som de kan tage med sig til Finalen. Der kæmpes i to rækker; væbner/seniorvæbnerrækken og seniorrækken. Om en patrulje skal deltage i den ene eller den anden kategori afgøres af, hvor gammel den ældste deltager i patruljen er.
Hvis I ikke har deltaget på netdelen, kan I stadig godt være med på Finalen.

Væbnermesterskabet er en patruljekonkurrence

Alle opgaver og poster i konkurrencen løses samlet af patruljen. Man må derfor ikke dele sig op, for derved at nå flere poster eller få undersøgt flere mystiske spor. Man følges samlet som patrulje rundt og løser alle poster som samlet patrulje. Derfor kan man heller ikke lade et patrulje medlem side over en post, fordi vedkommende ikke liiiige er specialist i det posten går ud på. Væbnermesterskabet er en konkurrence som vi er er mange der sætter højt, derfor vægtes denne regel tungt så vi får en så fair konkurrence som muligt. Ved regelbrud bestemmer VM-udvalget suverent hvordan denne håndteres og sanktioneres.

Specialistkategorier


Ud over selve konkurrencen, kæmpes der også inden for ti specialistkategorier. Specialist kategorierne er Jeres mulighed for at vinde i netop den disciplin der passer bedst til Jeres patrulje.

Specialistkategorierne i Væbnermesterskabet er.:

Der kåres vindere af de seks specialistkategorier både i væbnerrækken og i seniorkrækken. Man kan tjene point til specialistkategorierne både på poster og på dagsopgaver.

Program for Finalen

OBS: Ændret program for VM2021

Patruljen skal i løbet af torsdag, fredag og lørdag ud på over 45 udfordrende poster og samle point til konkurrencen. Posterne er åbne fra kl. 8-17 alle dage, men I sammensætter selv jeres program for dagen. Dog skal i huske, at de poster, I har mulighed for at besøge én dag, ikke er tilgængelige for jer dagen efter. Torsdag og lørdag aften er der aftenprogram for alle patruljer med udgangspunkt fra lejren. Fredag aften kalder vi friaftnen og den er helt jeres egen. Her kan I tage i Tivoli, på tur i København eller bare slappe af i teltet i lejren.
Søndag formiddag slutter vi Væbnermesterskabet af med en gudstjeneste og overrækkelse af præmier til alle vinderne.

Vi har her samlet de temamøder vi allerede har afholdt som en del af VM, som du kan bruge hjemme i kredsen. Temamøderne kan bruges som de er, men kan også være inspiration til dit arbejde. I kan således tilrette dem lige som I synes. Temamøderne er ikke tænkt som træning til Væbnermesterskabet, og man kan derfor ikke forvente at indholdet er en del af Væbnermesterskabet i den form som er udgivet her. Vi forbeholder os retten til at ændre posterne