Introduktion

Finalen på Væbnermesterskabet afholdes som en konkurrence for over 1.600 FDFere i Kr. Himmelfartsferien.

På Finalen kan deltagerne opleve mere end 45 udfordrende og sjove poster. I tre hele dage skal man transportere sig rundt til posterne med de københavnske S-tog, løse dagsopgaver og klare så mange poster, som man overhovedet kan.

Konkurrencedagene bliver krydret med sjove oplevelser, lejrbål, underholdning og gudstjeneste på overnatningspladsen.

Konkurencen

Konkurrencen starter allerede på nettet i løbet af foråret, hvor patruljerne har mulighed for at tjene point som de kan tage med sig til Finalen. Der kæmpes indenfor to kategorier; væbner/seniorvæbnerkategorien og seniorkategorien. Om en patrulje skal deltage i den ene eller den anden kategori afgøres af, hvor gammel den ældste deltager i patruljen er.
Hvis I ikke har deltaget på netdelen, kan I stadig godt være med på Finalen.

Alle opgaver i konkurrencen løses samlet af patruljen.

Specialistkategorier

Ud over selve konkurrencen, kæmpes der også inden for ti specialistkategorier: pionering, opfinderi, førstehjælp, underholdning, kristendom, tons og tempo, logik, natur, orientering og madlavning. Hvert år udvælges seks forskellige specialistkategorier.

Specialistkategorierne 2017 er:

  • Pionering
  • Underholdning
  • Kristendom
  • Natur
  • Tons og tempo
  • Orientering

Der kåres vindere af de seks specialistkategorier både i væbnerkategorien og i seniorkategorien. Man kan tjene point til specialistkategorierne både på poster og på dagsopgaver.

Tjek in - Tjek ud

Som patrulje skal i tjekke ud receptionen hver dag når de går ud på poster, og ved den lejlighed vil der blevet udleveret kort over posternes placering og andet materiale til brug på dagen.
Det er derfor vigtigt at i stikker hovedet forbi receptionen når i forlader pladsen, for at få alle informationer med. Når i kommer hjem om aften, skal i ligeledes tjekke ind i receptionen, så vi ved hvem der er på pladsen.

Tog og transport

På finalen kommer patruljen rundt til posterne ved hjælp af bus, s-tog og metro. Alle deltagere og sjak får udleveret et lille kort, som giver ubegrænset adgang til de offentlige transportmidler i københavnsområdet i de tre dage hvor posterne er åbne. Det er ikke tilladt at bruge hverken biler, cykler eller taxier.

Program for Finalen

Patruljen skal i løbet af torsdag, fredag og lørdag ud på over 45 udfordrende poster og samle point til konkurrencen. Posterne er åbne fra kl. 8-17 alle dage, men I sammensætter selv jeres program for dagen. Dog skal i huske, at de poster, I har mulighed for at besøge én dag, ikke er tilgængelige for jer dagen efter. Torsdag og lørdag aften er der aftenprogram for alle patruljer med udgangspunkt fra lejren. Fredag aften kalder vi friaftnen og den er helt jeres egen. Her kan I tage i Tivoli, på tur i København eller bare slappe af i teltet i lejren.
Søndag formiddag slutter vi Væbnermesterskabet af med en gudstjeneste og overrækkelse af præmier til alle vinderne.