Patruljeleder på VM

Som patruljeleder er du meget vigtig, for at oplevelsen på VM bliver god for patruljen. Du har en lille gruppe med på Finalen, og det giver dig mulighed for at gøre noget andet, end når I er 20 væbnere samlet i hverdagen.

Her kan du finde nogle gode råd og fifs til, hvordan du kan hjælpe patruljen til en god VM-oplevelse.

Aftal med patruljen

Det kan være en god idé at lægge en føler ud til patruljen om, hvad de gerne vil på VM. Måske skal I give den gas og løbe mellem alle poster, for at nå det hele. Måske er det første gang, I er i København, og derfor gerne vil bruge lidt tid på at se rundetårn, når I alligevel er i området?

Det er ikke altid at dine forventninger og resten af patruljens er de samme inden I starter, og det kan være det ændres undervejs. Hold øje med, hvad din patrulje har brug for og hvad, de synes er sjovt.

Dig og patruljen – leg med!

Du deltager på lige vilkår som patruljen. Det betyder, at du løser poster, opgaver og deltager i programmet, sammen med patruljen. Du oplever og leger med, så du kan sprede energi og gejst undervejs. Dine deltageres humør afhænger af dit. Ligegyldigt om du er god til det, man skal på posten eller ej så sørg for at finde det underholdende og interessante frem. Du er den voksne, som børnene gerne vil have leger med, for så er det bare lidt sjovere.

Den voksne

Samtidig er du patruljens voksne, og den der skal have overblikket og være på forkant. Tænk over, hvad hver enkelt i din patrulje er god til og hjælp dem med at komme på banen, så de får en succesoplevelse. Sørg for at alle kommer til.

Når I har løst en post sammen, og går videre til den næste, har du mulighed for at tale med patruljen om, hvad der var svært, sjovt, let eller overraskende. Brug gåtiden til at rose og evaluere.

Undervejs på VM, vil du opleve at energien daler og blodsukkeret går i bund. Sol, varme, aktivitet og nye indtryk koster energi, og du skal sørge for at være den gode voksne, der har frugt eller kiks i tasken, en ekstra tår vand eller saft eller noget andet, som kan bringe smilet frem og energien til tops.